marți, 17 noiembrie 2015

JOHANNIS CRITICA DECIZII DEFINITIVE ALE JUSTITIEI. CSM TACE ...


Într-un interviu acordat aseara TVR, preşedintele Klaus Werner Iohannis a comentat decizia Curţii de Apel Braşov, în urma căreia a pierdut un imobil achizitionat cu rea credinta in 1999.
Ce credeti ca zice presedintele despre o decizie definitiva a Justitiei romane ? 
Aceasta soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi, împreună cu avocaţii mei, căutam cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a glasuit Klaus Werner Iohannis.  
Ca atare, presupun ca presedintele va apela la revizuire, la contestatia in anulare, ori la CEDO. Adica la cai de atac care nu sunt la indemana oricarui muritor (cel putin, nu primele doua in Romania).
Pana atunci, ma mir insa cum de nu s-a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in privinta afirmatiilor lui Johannis, care  pune la indoiala corectitudinea unei deciziii definitive a Justitiei. Caci, nu-i asa, in conformitate cu art. 133, aliniatul (1) din Constitutie este  "este garantul independenţei justiţiei". 
Cum insa in Romania orice e posibil, tacerea CSM ma face sa cred ca in curand vom vedea cum intervine brutal, si ilegal totodata, Inspectia Judiciara (ca si in cazul eliberarii lui Piedone) anuntand ca incepe verificarea judecatorilor brasoveni care au avut curajul de a-i spune verde in fata presedintelui ca a fost profund constitent si responsabil cand a cumparat un imobil despre care stia ca a fost dobandit pe cai ilegale.
Reamintesc faptul ca, recent, Curtea de Apel Braşov, a anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul Sibiului, achiziţionat în 1999 de către Klaus Johannis. 
Instanţa a considerat că vânzătorul deţinea ilegal imobilul, iar Johannis a fost considerat de judecatori ca fiind cumpărător de rea credinţă, chiar dacă acesta, în concluziile scrise depuse, menţiona că s-a bazat pe o decizie dată în urmă cu 20 de ani de o instanţă sibiană. 
Menţionez că atunci când o persoană este considerată ca fiind cumpărător de rea credinţă, această situaţie nu reprezintă o infracţiune. 
Totusi, de la momentul intrarii in posesie a imobilului si pana la momentul la care Curtea de Apel s-a pronuntat, Klaus Werner Johannis - cumparator de rea credinta, a incasat anumite sume din inchirierea imobilului respectiv, bani pe care i-a investit in cumpararea altor imobile. 
Deci cu banii incasati necuvenit cum ramane ?  

Un comentariu:

  1. Pai, nu v-ati obisnuit? JUSTITIA este CORECTA, DREAPTA si IMPARTALA, doar cand e vorba de muritorii de rand, de PSD-isti, si, in general, de cei care nu sunt pe placul Presedintilor Basescu si acum Iohannis! Si nimeni nu are dreptul sa atace JUSTITIA! Daca mai sunt si prin JUSTITIE niste "rataciti"de judecatori cinstiti si cu credinta adevarata in DUMNEZEU, aia vor avea in CSM si actualul Presedinte, un dusman, dar dintre cei mai hitleristi! Sho, pe ei si exreminarea, gazarea (profesionala, desigur! vorbim metaforic), daca nu le fac jocul acestor militieni-procurori si Presedintelui, ca-i "ia mama dracu', ce, cu ei se pun? Vai, scarbele!... Nimic, pe Lumea asta, nu ramane neplatit! Le vine randul! Se cred vesnici? Ciuma a inceput in Ukraina...se intinde pecinginea...

    RăspundețiȘtergere