vineri, 13 noiembrie 2015

"L' HUMANITE" : DACIAN CIOLOS, AL DOILEA COMISAR EUROPEAN FRANCEZ ? JULIEN A PARTICIPAT IN 2010 LA O CEREMONIE OFICIALA, TINANDU- I LOCUL LUI SARKOZY !


Dacian Julien Ciolos, de la vaca de aur, la Palatul Victoria
Asa cum era de asteptat, desemnarea lui Dacian Julien Ciolos in functia de premier continua sa starneasca controverse. Exista voci din societatea civila si din mediul politic care sustin ca Dacian Ciolos nu ar putea, in conformitate cu prevederile Constitutiei [Art. 16, al. 3 - "Egalitatea în drepturi": "Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară (...)"] nici macar sa fie desemnat premier, d-apoi sa ocupe functia de prim ministru, deoarece ar avea dubla cetatenie, romano-franceza.  
Criticile referitoare la dubla cetatenie a premierului desemnat de Klaus Werner Johannis aveau la baza declaratii oficiale si articole, neinfirmate pana acum de absolut nimeni. 
In mod paradoxal, dupa informatia ca Dacian Julien Ciolos ar detine si o alta cetatenie in afara de cea romana, fapt care ar fi o frana constitutionala in fruntea Palatului Victoria, una dintre cele mai pertinente voci care isi arogase in mod oficial apartenenta premierului proaspat desemnat la statutul de cetatean francez a dat-o la intors. 
Cu toate acestea, alte informatii si articole de presa arata ca Dacian Julien Ciolos a fost asimilat dintotdeauna la Bruxelles ca fiind francez!
Chiar si presa franceza sustinea ca "tehnocratul" nominalizat acum de Bruxelles sa preia fraiele Guvernului de la Bucuresti este "cocos galic" cu acte-n regula. Mai ales ca, la un moment dat, romanasul nostru l-a inlocuit chiar pe Nicholas Sarkozy la o ceremonie oficiala, onoare care nu se confera unui umil muritor de pe malul Dambovitei.
Interesant este ca vocile "societatii civile" sorosiste care acum il recomanda acum pe "tehnocratul" ardelean cu succesuri nebanuite pe malurile Senei si rude gradate in Romania, il faceau "varza de Bruxelles" in 2009, in momentul in care acesta era nominalizat sa ocupe portofoliul de comisar european pentru agricultura.

IN LOC SA MODIFICE "EROAREA" PRIVIND DUBLA CETATENIE LUI DACIAN JULIEN CIOLOS, AMBASADA FRANTEI O STERGE !

Comunicatul Ambasadei Frantei la Bucuresti 
Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Frantei in Romania, Francois Saint - Paul, declara oficial in data de 5 martie 2015, in cadrul unei receptii oficiale, ca "domnul Dacian Ciolos are cetatenie romano - franceza"
Discursul sau, a fost urmat si de un comunicat in limba romana emis de Ambasadei Frantei si publicat pe portalul sau, in care se spunea ca "Dacian Julien Ciolos are dubla cetatenie".
Imediat dupa ce informatia a iesit la iveala, Ambasada Frantei la Bucuresti a sters rapid comunicatul respectiv de pe portalul sau, comunicand in mod oficial, dar foarte sec, urmatoarele: "În ultimele zile au circulat comentarii conform cărora domnul Dacian Cioloş, premierul desemnat al României, ar avea cetăţenie franceză. Se pare că aceste comentarii au la origine un text publicat pe site-ul Ambasadei Franţei cu ocazia unei recepţii desfăşurate pe 5 martie 2015. Recepţia nu avea legătură cu domnul Dacian Cioloş, care de altfel nici nu a fost prezent. În textul în limba franceză publicat la acea vreme pe site-ul Ambasadei Franţei, se anunţa, printre altele, că domnul Dacian Cioloş are cetăţenie «româno-franceză», iar în versiunea română a comunicatului că are dublă cetăţenie. Această informaţie a fost eronatăDomnul Dacian Cioloş nu are cetăţenie franceză. Textul a fost retras astăzi (joi ) de pe site-ul Ambasadei Franţei. Ambasadorul regretă difuzarea unei informaţii inexacte şi utilizarea acesteia în scopuri controversate. Ambasadorul îi prezintă cele mai sincere scuze domnului Dacian Cioloş".
De unde aceasta "inadvertenta" din partea unei Ambasade? 
De ce "eroarea" asumata in martie, in concubinaj, atat de catre de Ambasada Franceza, precum si de Dacian Julien Ciolos, nu a fost nicodata reparata pana in acest moment ? 
Sa fie doar o "greseala" de comunicare din partea ambasadorului francez, care in primavara isi asuma cu mandrie apartenenta lui Dacian Julien Ciolos la poporul francez ? 
De ce oare comunicatul din martie nu a fost modificat vreme de noua luni si, intr-un final, in loc sa fie indreptata "eroarea materiala" el a trebuit sa dispara de tot de pe portalul Ambasadei Frantei la Bucuresti ? 
Atunci, pentru asemenea gafe impardonabile, "reparate" abia noua luni mai tarziu, moonsieur ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Frantei in Romania, Francois Saint - Paul, ar trebui sa fie retras de la post, pana a nu se starni un scandal de proportii in sanul tarilor membre ale Comisiei Europene
Insa, pana la un asemenea gest din partea diplomatiei franceze, nu inteleg de ce ambasadorul Frantei in Romania, domnul Sfantul Paul isi cere "sincere scuze" lui Ciolos. Ca doar nu l-a jignit. Si nici Ciolos nu a comentat niciodata la respectiva afirmatie oficiala. 
Aceste taceri si necontraziceri, urmate de scuze tardive, dau de inteles arata ca "ceva e putred" in ceea ce priveste cetatenia  functionarului european desemnat de catre Bruxelles sa conduca guvernul de la Bucuresti. 

CIOLOS, INLOCUITORUL LUI SARKOZY LA O CEREMONIE OFICIALA !
" L' HUMANITE" : "DACIAN CIOLOS, AL DOILEA COMISAR EUROPEAN FRANCEZ ?"

"L'HUMANITE" il considera pe Ciolos cetatean francez
Cu toate ca Ambasada Frantei de la Bucuresti neaga acum faptul ca Dacian Julien Ciolos ar detine si cetatenie franceza si sterge orice orice urma (in loc sa o corecteze), totusi poporul francez , prin vocea cotidianului "L' Humanite" isi asuma cu mandrie apartenenta acestuia la natia din Hexagon. 
Astfel, in data de 5 martie 2010, "L' Humanite" titra: "Dacian Ciolos, le deuxième commissaire européen français ?"
Adica, mai pe romaneste : "Dacian Ciolos al doilea comisar european francez ?". 
Textul in franeza nu lasa loc de interpretari in privinta faptului ca actualul premier desemnat la Bucuresti ar avea dubla cetatenie, atata vreme cat articolul din publicatia mentionata preciza clar faptul ca Dacian Ciolos a inaugurat, in locul presedintelui Frantei (!!!) de la acea vreme, Nicolas Sarkozy, Targul de Agricultura de la Paris. 
Dar iata textul original publicat de "L' Humanite" : "Le benjamin (quarante ans) de la nouvelle Commission européenne de Bruxelles, Dacian Ciolos, a été sous les feux des projecteurs français lors du Salon de l’agriculture. En inaugurant ce grand rendez-vous annuel à la place de Nicolas Sarkozy, le commissaire européen à l’Agriculture a donné de l’eau au moulin de ceux qui considèrent qu’il est en fait un deuxième commissaire européen français". 
Ce zice "L' Humanite" ? 
EXACT ASA : "Cel mai tanar comisar european de la Bruxelles (40 de ani), Dacian Ciolos, a fost sub stralucirea reflectoarelor franceze de la Salonul (n.n. - francez) de agricultura. Prin inaugurarea acestui mare eveniment anual in locul presedintelui Nicolas Sarkozy, comisarul european pentru agricultura a dat apa la moara celor care considera ca el este de fapt al doilea comisar european francez".
Adica un romanas l-a inlocuit pe seful statului francez la o ceremonie oficiala ? Mai sa fie ! 


SORIN IONITA, "CHERCHEUR A LA SOCIETE ACADEMIQUE ROUMAINE" IL FACE "VARZA DE BRUXELLES" PE DACIAN JULIEN CIOLOS IN 2009

SORIN IONITA il facea "varza de Bruxelles"
pe Ciolos in 2009
     Pana insa va fi rezolvata problema cetatenie(ilor) detinuta(e) de premirul lui Johannis (daca va fi vreodata descoperita aceasta "enigma"), trebuie lamurit un fapt: are Dacian Julien Ciolos, fiul lui Ioan și Floarea si nepotul generalului Virgil Ardelean (ex-sef al DGIPI, fosta UM 0215) capacitatea de a conduce un guvern, precum si politica interna si externa a Romaniei ? Multi sustin acum ca "tehnocratul" Dacian Julien Ciolos are calitati remarcabile. Chiar nascute. 
     Cu toate acestea, cei care acum il recomanda cu caldura poporului roman pe "tehnocratul" Daniel Julien Ciolos pentru functia de premier, puneau serios la indoiala abilitatile acestuia in anul 2009, la momentul nominalizarii sale pentru postul de comisar european. 
     Culmea, una dintre vocile "societatii civile" care lasa sa se inteleaga ca Dacian Julien Ciolos nu are calitatile si experienta care sa-l recomande pentru o prestatie de buna calitate la Bruxelles a fost Sorin Ionita, "cercetator" la Societatea Academica Romana (SAR) - un ONG finantat de miliardarul american de origine maghiara, George Soros.  
Astfel, in contextul nominalizarii lui Dacian Julien Ciolos de catre PSD si PDL pentru portofoliul agriculturii de la Bruxelles, "expertul" SAR sustinea in publicatia in limba franceza "Le petit journal", la data de 16 septembrie 2009 ca nu are incredere in CV-ul proaspatului premier desemnat de Johannis. 
Citez din franceza declaratia ce spunea "chercheur à la Société académique roumaine", monsieur Sorin Ionita"Probablement que sur le plan interne, c’est la meilleure option que nous avions, mais sur le plan européen, Dacian Ciolos me paraît peu convainquant. C’est un bon fonctionnaire, mais son CV n’est pas celui d’un commissaire européen pour un portefeuille aussi sensible que celui de l’agriculture".
Ce caracterizare ii facea monsieur "chercheur" sosorist de la SAR lui Ciolos? 
Pe romaneste, il facea varza de Bruxelles: "Probabil ca pe plan intern este cea mai buna optiune pe care am avut-o (n.n. - Romania), dar sigur ca pe plan european Dacian Ciolos imi pare putin convingator. Este un bun functionar, dar CV-ul sau nu este cel al unui comsar european pentru un portofoliu foarte sensibil ca cel al agriculturii".
Ba, esti nebun? "Cercetatorul" si totodata "vocea societatii civile" sorosiste, monsieur Sorin Ionita zicea in 2009 ca nici pe plan intern nu era sigur, ci doar probabil, ca Ciolos era cea mai buna alegere din partea Romaniei ? Vaaiiii
Adica Ciolos nu e "tehnocrat" , ci doar un tip sters, neconvingator, cu un CV sarac ?
Si atunci cum a ajuns Dacian Julien Ciolos comisar European pe agricultura ? Caci daca ne luam dupa "radiografia" facuta de Sorin Ionita pe actualul premier desemnat nu il recomanda decat politicul romanesc (PSD si PDL) si, probabil, vocea si talentul de a fi sotul unei frantuzoaice si nepotul unui general roman care a condus un serviciu de informatii autohton. Raspunsul l-a oferit tot Sorin Ionita, "chercheur à la Société académique roumaine": cu sprijinul intens al Frantei, in urma unor jocuri de culise, tinand cont ca Romania nu avea relatii diplomatice externe pentru a avea castig de cauza la nominalizare. 
Si de aici se pune intrebarea: de ce ar fi acceptat Franta sa sustina la Bruxelles un simplu romanas de la tara, aparut subit in administratia si  politica damboviteana, tinand cont de faptul ca ori de cate ori au ocazia "cocosii galici" ne catalogheaza "tigani" ? 
Raspunsul e simplu: il asimileaza pe Julien cu unul de-al lor. Chit ca e nascut in Romania. 
Q.E.D.

IN LOC DE EPILOG

SORIN IONITA,  un cercetator care considera
ca ce nu e  bun pentru Europa,
este perfect pentru Romania
    Zilele trecute, Sorin Ionita, "chercheur à la Société académique roumaine", sustinea in fata lui Johannis Klaus Werner la  Cotroceni, in cadrul "negocierilor" dintre "societatea civila" sorosista cu Administratia Prezidentiala - nominalizarea "tehnocratului" Dacian Julien ciolos pentru functia de premier. Poftim ? Adica ce nu e bun pentru Europa e bun pentru Romania ?
     Cine e Sorin Ionita ? Un "polivalent", foarte "statornic", bine pregatit si ... onest. 
Cand te uiti peste Cv-ul sau te ia ameteala. E beton, frate, nu subtire ca al lui Ciolos ! 
 Astfel conform propriului CV, monsieur "chercheur à la Société académique roumaine" este de profesie politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani, reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie şi Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice  Si, nu in  ultimul rand membru al Expert Forum, un ONG sorosist derivat din SAR, GDS, Soros Advising and Placement Center, Soros Educational Advising Center, etc.
Fara comentarii...










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu