luni, 24 august 2015

INTREBAREA ZILEI : CARE ESTE LEGATURA DINTRE CATALIN PREDOIU SI MIHNEA CONSTANTINESCU ?De 25 de ani, diverse personaje au reusit uluitoarea performanta de a ne conduce destinele. Trecutul acestor personaje, legat adeseori ombilical de relatiile cu serviciile de informatii comuniste, le-a determinat ca imediat dupa Decembrie 1989 sa-si ascunda si chiar sa-si inventeze trecutul. Unul dintre personajele care a reusit de 25 de ani sa conduca, din umbra, destinele romanilor este Mihnea Constantinescu. Despre acesta, jurnalistul Ovidiu Ohanesian sustine ca ar fi "ofiţer conspirat al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA)", in vreme ce Cristian Sima - brokerul fugar, sugereaza despre acesta, in cartea sa "Marea Spovedanie", ca este agent SIE. 
In mod surprinzator, in cercul relational al acestui lefegiu la stat devenit in mod incredibil sfatuitor de taina al Casei Regale a Romaniei, descoperim o serie de alte personaje dubioase care ne conduc destinele si al caror trecut este invaluit in mister. Citind cartea "Marea Spovedanie", scrisa de brokerul fugar Cristian Sima, am considerat ca este util sa aduc in atentia opiniei publice legatura "primejdioasa" dintre Predoiu (omul pe care Johannis il vrea premier) si Constantinescu (consilier de stat in Guvernul Ponta si sfatuitor al Regelui Mihai in calitate de membru al Consiliului Casei Regale)?  
Raspunsul la aceasta intrebare ar dezlega multe mistere referitoare la trecutul, prezentul, dar mai ales la viitorul Romaniei.


CE SPUNE BROKERUL FUGAR, CRISTIAN SIMA, IN CARTEA SA "MAREA 

SPOVEDANIE", DESPRE CATALIN PREDOIU SI LEGATURA ACESTUIA CU MIHNEA

CONSTANTINESCU 

"In perioada în care am umblat aproape zilnic cu Predoiu, am înţeles că tânărul ministru are 

trei mari obsesii: părinţii, povestea că a fost amantul lui Udrea şi faptul că e acuzat că e agent 

SIE acoperit. Adoptând ”Metoda Cristache” (n.n. - Nicu Cristache, fost securist, cu grad de 

maior, actualmente şef prin puşcăria de la Slobozia), cred că am aflat răspunsul corect la cele 

trei dileme. Predoiu nu a cunoscut-o pe Udrea până când aceasta nu a intrat în guvern, nici 

măcar la liceu nu s-au întâlnit. Dar Predoiu e cu siguranţă agent SIE şi există o mare 

probabilitate ca cel care l-a format şi care îl ascultă azi să fie Mihnea Constantinescu.

Și o să vă explic un pic mai târziu de ce cred asta. Răspunsul tragic a fost cel aflat despre 

părinţii săi. Multe personaje cu un rol activ în nomenclatura lui Ceauşescu, acei aşa zis 

”aparatchiki”, şi-au inventat un alt trecut imediat după Revoluţie. Asta nu ar fi ceva 

neobişnuit, dar şi-au renegat efectiv părinţii. (...) Cătălin Predoiu, deşi îmi spunea că tatăl său 

fost un simplu inginer la Fabrica de sticlă din Buzău, nu se întâlnea niciodată cu el şi nu 

vorbea niciodată despre el. Mai mult chiar, când tatăl său a fost grav bolnav, a fost şoferul meu 

la Buzău să-i aducă la Bucureşti la medic şi apoi i-a dus înapoi, fără ca Domnul Ministru să-şi 

facă apariţia. Evident, ceva nu se potrivea deloc. Am aflat apoi că tatăl său a fost seful de 

Partid de la Fabrica de sticlă Buzau şi, cum nu fusese un şef prea iubit, a fost scos cu 

"huo" din fabrică, la Revoluţie. Nu dădea bine ca un liberal să aibă aşa o pată la 

dosar". CINE MIHNEA CONSTANTINESCU,  LEFEGIU LA STAT SI SFATUITOR 

AL REGELUI MIHAI I ?

Mihnea Constantinescu (nascut in anul 1962) a avut o ascensiune fulminanta dupa 1990. 
Tineretea sa este invaluita in mister. Insa dupa 1989, CV-ul sau este remarcabil. Astfel, dupa Revolutie acest personaj discret a ocupat, pe rând, o serie de demnitati publice importante: 
  • 1990 - 1991 - asistent personal al premierului Petre Roman; 
  • 1991 - 1992 - director de cabinet al premierului Theodor Stolojan si purtător de cuvânt al Guvernului; 
  • 1992 - 1996 - director de cabinet al premierului Nicolae Vacaroiu si concomitent ministru de stat pentru reformă economică în același guvern Vacaroiu; 
  • 1996 - 1998 - director de cabinet și consilier al ministrului de externe Mircea Geoana; 
  • 1998 - promovat in diplomatie de Nicolae Vacaroiu;
  • 2004 - devine director de cabinet al premierului Adrian Nastase
  • 2005 - 2008 - director de cabinet al premierului Calin Popescu Tariceanu
  • 2008 - 2012 ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. In 2009, Cristian Diaconescu, ministru de Externe si deconspirat ca fiind fost ofiter de informatii externe, il propune ambasador în Republica Moldova, Mihnea Constantiescu dar este respins de autoritățile de la Chișinau. La acea vreme, jurnalistul Armand Gosu sugera intr-un editorial  publicat in Revista "22", ca Mihnea Constantiescu ar avea un trecut legat de serviciile de informatii. Conform altui jurnalist, Ovidiu Ohanesian, Mihnea Constantinescu ar fi ofiţer conspirat al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA). Cert este ca mass-media a subliniat ca Diaconescu si Constantinescu s-au cunoscut cand acesta din urma deţinea funcţia de director general al Direcţiei Afaceri Politice din Ministerul Afacerilor Externe, iar Diaconescu ocupa funcţia de secretar de stat in acelaşi minister şi intermedia legăturile  dintre SIE şi MAE. 
  • 2012 - la propunerea primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu devine seful Comisiei Interministeriale de negociere pentru recuperearea creanţelor Rompetrol. În februarie 2013, şeful OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, semnează Memorandumul prin care statul se obligă să renunţe definitiv la pretenţiile asupra datoriei kazahilor in suma de 600 milioane USD . Statul roman primeste doar 200 de milioane USD pentru 26% din pachetul de acţiuni detinut la Rompetrol 
  • 2012 - numit consilier de stat pe probleme de securitate energetica in Guvernul Ponta (isi desfasoara activitatea  in aparatul propriu de lucru al primului-ministru). In paralel, acest lefegiu la stat devine sfatuitor al Regelui Mihai I de Romania, el fiind membru in Consiliul Casei Regale a Romaniei. Cine l-a cooptat insa pe Mihnea Constantinescu in interiorul Casei Regale, in calitate de "minte luminata" si mai ales cu ce scop ? Cel mai probabil un alt personaj cu un trecut ... gri, intrat pe usa din dos a Casei Regale a Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu